U Severnoj Makedoniji od srede duži policijski čas

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2020, 17:40

U Severnoj Makedoniji od srede duži policijski čas

Vlada Severne Makedonije odlučila je da od srede produži policijski čas i da radnim danima on traje od 16.00 do 5.00, a da vikendom potpuno zabrani kretanje građanima.

To je urađeno na preporuku Komisije za zarazne bolesti, a dopunom odluke za zabranu kretanja radi sprečavanja širenja koronavirisa, starijama od 67 godina izlazak je dozvoljen samo od 10.00 do 12.00 radnim danima, a mlađima od 18 godina od 13.00 do 15.00.

Vlada u Skoplju je odlučila i da zabrani >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << okupljanje na javnim mestima "u grupama većim od dvoje", umesto dosadašnjih petoro, sa izuzetkom ako se radi o roditeljima sa decom mlađom od 14 godina.

Na onlajn konferenciji za novinare premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski je rekao da se ulazi u fazu pandemije sa "najvećim izazovima" sa rastom broja obolelih i novim žrtvama i dodao da se očekuje da broj zaraženih "pik" dostigne u naredne dve do tri sedmice.

On je rekao da se procenjuje da bi broj zaraženioh od koronavirusa u tom periodu mogao da poraste (sa sadašnjih 570) na 2.000 ili 2.500, ali je pozvao građane da poštuju mere i zabrane kako bi taj broj bio manji.

"Broj zaraženih koronavirusom će najverovatnije biti 2.000 do 2.500, ali je bolje da se pripremamo za veći broj, a da on  bude manji, nego za manji, a da on bude viši", rekao je Spasovski i pozvao građane da poštuju preporuke i zabrane i da uskršnje i ramazanske praznike provedu kod kuće.

"Ulazimo u novu radikalnu fazu za stabilnost zdravstvenog sistema, zdravstvenih radnika, individualno i kolektivno zdravlje, ekonomiju. Svako mora da da maksimalan doprinos u ovoj kritičnoj fazi da je prođemo sa najmanjom mogućom štetom. Ali ova bitka će da traje", rekao je Spasovski.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vlada Severne Makedonije produžila policijski čas

Izvor: B92, 06.Apr.2020

Vlada Severne Makedonije odlučila je da od srede produži policijski čas i da radnim danima on traje od 16.00 do 5.00, a da vikendom potpuno zabrani kretanje.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.