U Podgorici održan novi protest protiv manjinske vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2022, 08:18

U Podgorici održan novi protest protiv manjinske vlade

U Podgorici je večeras održan novi protest protiv formiranja manjinske vlade kome je prisustvovalo više hiljada građana.

Oni su se okupili preko puta Hrama Hristovog vaskrsenja, a onda su nakon obraćanja lidera Demokratske Crne Gore Alekse Bečića, potpredsednika te partije Danila Šaranovića, maturanta podgoričke Ekonomske škole Mitra Paunovića i magistranta Filozofskog fakulteta Marka Popovića prošetali delom grada preko Morače, prenose Vijesti.

Učesnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protesta potom su ponovo došli do Hrama, gde se večerašnji protest i završio.

Šaranović je najavio novo okupljanje u Podgorici za sledeću sredu.

Bečić je tokom obraćanja okupljenima poručio da je navodna većina od 49 poslanika za formiranje manjinske vlade - propala.

"Tamo gđe ne stanuje volja naroda, stanuju korupcija i kriminal... Crna Gora nikad više ne sme da živi u podelama. Potrebni su joj pomirenje, sloga, ekonomski prosperitet... Hvala vam što ste veličanstvenim skupovima doveli do toga da poremetimo planove onih koji su krenuli izdajničkim putem i omogućili da ostvarimo nekoliko pobeda, rekao je Bečić.

"Onemogućili smo ih da u februaru, po brzoj proceduri, izaberu antidemokratsku vladu. To ne mogu sad sprovesti po kratkom naumu. Sad je sva moć u rukama potpredsednika Skupštine Strahinje Bulajića. Drugo, nema odgađanja lokalnih izbora. Idemo 27. marta na izbore u Beranama i Ulcinju, a krajem maja u Podgorici i petnaestak drugih opština. Videće tada šta je narodna volja. Svedočićemo najvećoj pobedi narodne volje", poručio je on.

Bečić je naveo da građani ne žele DPS i povratak u ''neslobodu'', kao i da im je dosta "antidemokratskog sistema vladanja".

Istakao je da iza sebe ima ujedinjenu Crnu Goru i ljude svih vera i nacija.

"Crna Gora je naša majka, nemamo rezervnu zemlju. Jedina podela koja treba da postoji je na funkcionere koji su sluge naroda i one koje daju državna sredstva privilegovanim pojedincima. Služimo samo Crnoj Gori. Možda nismo mnogo omiljeni u nekim regionalnim centrima moći. Nećemo služiti Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Tirani, već samo Crnoj Gori. Sluga mogu biti samo narodu Crne Gore. Nikom drugom ništa ne dugujem. Sa svima možemo da budemo partneri, ali mene obavezuje samo volja naroda Crne Gore", naglasio je Bečić.

On je najavio nove proteste.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.