U Mađarskoj ponovo raste broj ilegalnih migranata

Izvor: RTS, 19.Maj.2020, 11:17

U Mađarskoj ponovo raste broj ilegalnih migranata

Nakon dvomesečnog pada broja migranata koji su ilegalno ulazili u Mađarsku, susedna zemlja ponovo beleži rast broja nelegalnih ulazaka.
Od polovine marta, kada su granice zatvorene, svakodnevno je beleženo tek nekoliko pokušaja ilegalnog ulaska u Mađarsku.
Međutim, juče je registrovan 61 migrant koje je policija privela u toku jednog dana u blizini mađarsko-srpske granice.
U mađarskoj policiji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navode da su ilegalci uhvaćeni na teritorijama opština Hercegsanto, Tompa, Kelebija i Reske, a da su se izjasnili kao Sirijci, Avganistanci, Iračani i Palestinci.
Policijska kapetanija Županije Bačkiškun saopštila je da je sprečila pet migranata da se prošvercuju u Mađarsku skrivajući se u kamionima kod graničnog prelaza Kelebija.
Policijski službenici susedne zemlje sproveli su sve privedene migrante u tranzitne centre za azilante kod graničnih prelaza Tompa-Kelebija i Reske-Horgoš na mađarsko-srpskoj granici.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.