U Jadranu opet plivaju fekalije

Izvor: B92, 12.Sep.2019, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Jadranu opet plivaju fekalije

Dubrovačka Uprava za komunalne poslove upozorila je danas javnost da se ne kupaju na plaži Porporela u Dubrovniku, jer morem opet plivaju fekalije.

U Obaveštenju Zavoda za javno zdravlje Dubrovačko-neretvanske županije, od 11. septembra, tokom devetog ispitivanja kvaliteta mora utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Porporela u Dubrovniku, prelaze granične vrednosti za mikrobiološki parametar ešerihija koli, prenosi Dubrovački dnevnik.

O >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zagađenju mora obaveštena je i inspekcija za zaštitu životne sredine, kao i druge nadležne inspekcije.

I krajem avgusta more je u Dubrovniku takođe bila zagađeno fekalijama, na plaži u Donjem Čelu na Koločepu, a kupanje nije bilo preporučeno.

U sličnoj situaciji je bio i Zadar, 22. avgusta.

Zagađenje Jadrana fekalijama poprimilo je takve razmere da je to nedavno kraj Vodnjana u Istri zabeleženo čak i na snimcima iz svemira.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.