U BiH postavljen prvi znak medved na putu-vozači, oprez

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2021, 11:31

U BiH postavljen prvi znak "medved na putu-vozači, oprez"

Na magistralnom putu Bihać - Bosanski Petrovac, na lokaltetu Lipa, zvanično je postavljen prvi saobraćajni znak "medved na putu, vozači oprez" sa siluetom mrkog medveda.

Inicijativu za postavljanje ovog znaka pokrenula je Lovačka organizacija iz Bihaća.

Nakon sprovedene analize stručne službe JP "Ceste FBiH" i razmatranja zahteva za postavljanje odgovarajuće saobraćajne signalizacije, u vidu znaka upozorenja "medved na putu", donesena je odluka o dopuni postojeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saobraćajne signalizacije, koja se koristi na putevima u FBiH.

Tako je sobraćajni znak "medved na putu - vozači oprez!" uvršten na listu zvaničnih sobraćajnih znakova.

"Ovaj znak sa siluetom mrkog medveda je prvi ovakav znak u BiH i ujedno i novi saobraćajni znak koji je uvršten u Zakon o vertikalnoj signalizaciji u BiH", izjavio je Denis Huskić, inicijator i predsednik skupštine Lovačke organizacije, preneli su sarajevski mediji.

Novi saobraćajni znak je postavljen nakon stradana mečića na putu - jedan je stradao 2019., a drugi ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vozači, oprez: "Medved na putu" FOTO

Izvor: B92, 28.Okt.2021, 09:32

U Bosni i Hercegovini je postavljen prvi saobraćajni znak sa siluetom mrkog medveda.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.