Tvitom o poreklu pesme Tamo daleko zapalio mreže!

Izvor: Mondo, 17.Avg.2019, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tvitom o poreklu pesme "Tamo daleko" zapalio mreže!

Nakon što je u Herceg Novom izveo pesmu "Tamo daleko", kao i posle pretnji tužbom od strane Ministarstva kulture Crne Gore, pevač Vlado Georgiev je objavio tvit o poreklu pesme i zapalio društvene mreže.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Naime, pevač je objavio snimak na svom Twitter nalogu na kojem se vidi kako brodom plovi ka ostrvu Vidu sa Ljubomirom Saramandićem, kustosom Muzeja na Vidu i kustosom Srpske kuće.

Evo, mali čas istorije za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ministarstvno kulture Crne Gore, CP i sve ostale koji ne znaju šta je Tamo daleko i koliko su daleko otišli... https://t.co/otzydIvh1q

— Vlado Georgiev (@VladoGeorgiev) August 17, 2019

U videu je, kako piše Georgiev, mali čas istorije koja je stara čitav jedan vek, a u komentaru ga je namenio "Ministarstvu kulture Crne Gore i svima ostalima koji ne znaju šta je Tamo daleko i koliko su daleko otišli...".

Da podsetimo, prošlog vikenda u Herceg Novom je održana manifestacija "Trg od ćirilice", a tokom humanitarnog koncerta "Za naše Kosovo i Metohiju", koji je održan u okviru te manifestacije, Georgiev je pevao tradicionalne pesme "Tamo daleko" i "Crna Gora i Srbija to je jedna familija".

Ministarstvo kulture Crne Gore potvrdilo je da će biti podnete krivične prijave protiv Vlade Georgieva i organizatora humanitarnog koncerta "Za naše Kosovo i Metohiju" zbog "negiranja crnogorskog identiteta".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

DELIJE NASTAVILE SA VREĐANJEM MILA ĐUKANOVIĆA: U Subotici imale transparent, pružile podršku Vladi Georgievu i pevale Tamo daleko (VIDEO)

Izvor: Kurir, 17.Avg.2019

Tokom meča 5. kola fudbalske Superlige Srbije između Spartaka i Crvene zvezde, navijači tima iz Beograda nastavili su sa prozivkama na račun Mila Đukanovića i rukovodstva Crbne Gore. Delije su najpre razvile transparent, a zatim zapevale Tamo daleko, nuumeru koju je pre nekoliko dana u Herceg Novom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.