Tužilaštvo BiH tražilo pritvor za Dautbašića i Šahman

Izvor: RTS, 12.Jan.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo BiH tražilo pritvor za Dautbašića i Šahman

Tužilaštvo BiH tražilo je od Suda BiH da odredi jednomesečni pritvor Bakiru Dautbašiću i Bilseni Šahman, koje su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili zbog sumnje da su ometali rad pravosuđa u predmetu protiv Nasera Keljmendija.
Mera pritvora biće predložena zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli da ometaju istragu, prikrivaju dokaze i utiču na svedoke ili saučesnike, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i da ponove krivično delo, saopštilo je Tužilaštvo.
Dautbašić i Šahman su uhapšeni juče u akciji "Lutka 2", u kojoj su prikupljeni dokazi da su nastojali da navedu svedoka da laže u predmetu Tužilaštva BiH protiv Keljmendija i drugih, kao i postupku koji se protiv Keljmendija vodi pred pravosudnim institucijama Kosova.
Prema navodima medija, Dautbašić i Šahman su uhapšeni zbog sumnje da su Azru Sarić, bivšu devojku ubijenog sarajevskog kriminalca Ramiza Delalića Ćele, nagovarali da lažno svedoči o detaljima u vezi sa Delalićevim ubistvom.
Narko-bos Naser Keljmendi, između ostalog, optužen je da je naručio i unajmio ubice iz Srbije da 2007. godine u Sarajevu ubiju Ramiza Delalića Ćelu.
Dautbašić i Šahman su visoki funkcioneri Stranke za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića, za kojeg su mediji ranije tvrdili da ima bliske poslovne veze sa Keljmendijem.
Dautbašić je kandidat SBB za ministra saobraćaja i komunikacija u Savetu ministara BiH, pošto je iz vlasti na državnom nivou izašao Demokratski front (DF) Željka Komišića.
Radončić je rekao da je Dautbašić "apsolutno nevin" i da ostaje jedini kandidat njegove stranke za ministra saobraćaja i komunikacija BiH.
Kako su preneli sarajevski mediji, Radončić je naveo da mu se "već duži period pokušava montirati slučaj Keljmendi", a da je hapšenje Dautbašića i Šahman "nastavak udarca istog lobija".
Radončić je aludirao da iza svega stoje određeni ljudi iz Stranke demokratske akcije (SDA), dodavši da će uprkos tome ostati u koaliciji sa tom strankom na državnom nivou i u Federaciji BiH.
Lider SDA Bakir Izetbegović naveo je da će njegova stranka ostati u koaliciji sa SBB, uprkos hapšenju Dautbašića.
"Niko nije kriv dok se ne dokaže i videćemo šta će istražni organi utvrditi. Ali koliko znam, Bakir Dautbašić je kandidat za ministra saobraćaja i komunikacija", istakao je Izetbegović.
Takođe, Izetbegović je dodao da "uprkos nekim podmetanjima", Radončić ostaje u koaliciji sa SDA.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

TUŽILAŠTVO: Radončićevi nagovarali bivšu devojku Ramiza Delalića Ćele da svedoči za Keljmendija!

Izvor: Kurir, 12.Jan.2016

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH tražilo je od Suda BiH da odredi jednomesečni pritvor Bakiru Dautbašiću i Bilseni Šahman, koje su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH uhapsili zbog sumnje da su ometali rad pravosudja u predmetu protiv Nasera Keljmendija...Mera pritvora biće predložena...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.