Tri požara bukte oko Splita

Izvor: B92, 31.Jul.2013, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri požara bukte oko Splita

Split -- Veliki šumski požar buknuo je rano jutros na području Duća i on se, zbog jakog vetra, sve više širi i približava kućama u Dugom Ratu. Bukte još dva požara.

Zbog opasnosti po domaćinstva u Dugom Ratu u ovim trenucima glavnina vatrogasaca radi na gašenju tog požara, saopštio je komandir vatrogasnog društva Dražen Glavina.

"Za sada nemamo pomoći iz vazduha jer duva vetar, pa se moramo snalaziti na terenu. Puno je vatrogasaca trenutno ovde. Trudimo se čim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre da obuzdamo vatru”, kratko je za Hinu rekao Glavina.

Inače, osim ovog, na širem području Splita su aktivna još dva požara - u Čelinama kod Stanića, nedaleko od Omiša koji je buknuo noćas i u Ljubitovcu kod Trogira, gde se vatrogasci bore sa vatrom od ranih jutarnjih sati. Na svim tim mestima gori borova šuma i nisko rastinje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.