Toplotni udar, pa nevreme! Hoće li i kod nas?

Izvor: Mondo, 27.Jun.2019, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplotni "udar", pa nevreme! Hoće li i kod nas?

Pakao u regionu i Evropi! Međutim, nakon toplotnog talasa u Hrvatsku stiže nevreme. Grad je već pao na granici Slovačke i Mađarske.

Različiti meteoservisi javljaju kako je to područje pogodio grad, prenosi portal Index.hr.

U Hrvatskoj su inače danas zabeležene rekordno visoke temperature.

Prema prvim analizama, danas je bio najtopliji junski dan u Istri u istoriji meteoroloških merenja.

Tu informaciju javlja meteorološki >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << portal IstraMet koji dodaje i kako je time oboren rekord star čak 16 godina, a zabeležena je temperatura od 38,5 stepeni.

I u Srbiji je danas bilo baš vrelo. U 17 sati je temperatura u većini mesta prelazila 30. podeok na Celzijusovoj skali. Meteorolozi su i za naše područje najavili moguće padavine uveče.

PAKAO: U 17 sati izmereno čak 34 stepena!

Inače, vreli talas koji je pogodio Srbiju i region je stigao iz Sahare-

Rekordne temperature za ovo doba godine zabeležene su i u Francuskoj, Nemačkoj, Španiji...

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Toplotni "udar", pa nevreme! OLUJA U BEOGRADu!

Izvor: Mondo, 27.Jun.2019

Pakao u regionu i Evropi! Međutim, nakon toplotnog talasa u Srbiju je večeras stiglo nevreme. U Beogradu oko 22 sata počela oluja i pljusak. Grad već pao na granici Slovačke i Mađarske, nevreme i u Hrvatskoj...I u Srbiji je danas bilo baš vrelo. U 17 sati je temperatura u većini mesta prelazila...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.