Tompson pred sudom – kad ga pronađu

Izvor: RTS, 10.Avg.2017, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tompson pred sudom – kad ga pronađu

Zbog ustaškog pozdrava na koncertu u Slunju, pevač Marko Perković Tompson će se pred prekršajnim sudijom pojaviti tek nakon što mu policija dostavi optužni predlog, kažu u karlovačkoj policiji.
Portparolka karlovačke Policijske uprave Senka Staroveški ističe da je Tompson za kršenje javnog reda i mira procesuiran u redovnom, a ne hitnom postupku.

"Naša je obaveza da 50-godišnjeg prekršitelja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obavestimo da je počinio prekršaj i o pravima koja ima, u skladu sa Prekršajnim zakonom. To znači da mu optužni predlog mora biti uručen na adresi u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a tek nakon toga ide na Prekršajni sud", rekla je Senka Staroveški agenciji Hina.
U sredu je policija potvrdila da je protiv Marka Perkovića Tompsona podnet optužni predlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prilikom nastupa na koncertu koji je u subotu održan u Slunju u sklopu obeležavanja akcije "Oluja".
O toj prijavi Tompson, bar do sada, nije davao izjave za javnost, ali je na svom Fejsbuk profilu juče postavio snimak pesme "Bojna Čavoglave", koja počinje ustaškim pozdravom.
"Pozdrav uz pesmu koja je nastala u Domovinskom ratu", naveo je Tompson, koji je napisao i ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Večernji list navodi da će se daljom istragom utvrditi identitet eventualnih drugih ljudi koje su tokom koncerta u Slunju 5. avgusta remetili javni red i mir.
Tompsonov menadžment je danas saopštio da on nikada nije kažnjen zbog pevanja pesme "Bojna Čavoglave". Protiv Tompsona je, objašnjavaju, podnesena prekršajna prijava zbog pevanja te pesme 2016. u Kninu, ali on nije prekršajno kažnjen jer je postupak u toku.
Navode i da je Perković tu pesmu izvodio tokom poslednjih 27 godina na hiljade puta, a nikada nije bio kažnjen niti prijavljen osim na toj proslavi "Oluje" u Kninu prošle godine, preneo je Jutarnji list.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.