Todorić: Dali su im hrvatsko nacionalno bogatstvo

Izvor: Večernje novosti, 29.Okt.2017, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorić: Dali su im hrvatsko nacionalno bogatstvo

Bivši predsednik Uprave Agrokora Ivica Todorić danas je na svom blogu ponovo optužio hrvatsku vladu tvrdeći da mu je "otela privatnu svojinu" i da je bogatstvo od strateške važnosti "dala u ruke stranim interesima" Bivši predsednik Uprave Agrokora Ivica Todorić danas je na svom blogu ponovo optužio hrvatsku vladu tvrdeći da mu je "otela privatnu svojinu" i da je bogatstvo od strateške važnosti "dala u ruke stranim interesima". Todorić, koga Državno tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Hrvatske tereti za nezakonito pribavljanje 1,142 miljardi kuna (oko 152 miliona evra) prozvao je u najnovijoj objavi na blogu predsednika hrvatske vlade Andreja Plenkovića, ministarku privrede Martinu Dalić i poverenika vlade za Agrokor, Antu Ramljaka. On tvrdi da su oni stranim profiterima dali izvore vode, hiljade hektara obradive zemlje, industrijske komplekse sa najmodernijom tehnologijom, fabrike u regionu, police u marketima gde bi trebalo da se nalaze hrvatski proizvodi kao i 60.000 radnih mesta, prenosi HINA. Todorić navodi da "Najthed, Aliks partners i njihovi domaći pomagači" danas upravljaju Agrokorom i hrvatskim nacionalnim resursima. "Hrvatski nacionalnim blagom koje smo moja uprava i ja godinama gradili donoseći dobro hrvatskoj privredi i jačajući hrvatske privredne pozicije u zemljama regiona. Zato od javnosti kriju ugovor o garanciji sa fondom "Medison Pasifik" iz Hong Konga", napisao je Todorić na svom blogu, dodajući da kada taj dokument izađe u javnost "sve će maske pasti". Todorić se pita kako je to Ramljak uspeo da stabilizuje sistem za koji tvrde da je bio toliko uništen da mu je pretio stečaj i sistematski rizik za privredu. Za Todorićem je ove nedelje izdata crvena Interpolova poternica, koji je kako HINA navodi, nedostupan vlastima od početka istrage o Agrokoru.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Todorić OPTUŽUJE DRŽAVU: Bogatstvo od strateške važnosti su DALI u ruke stranim interesima

Izvor: RTV Pink, 30.Okt.2017, 13:05

Pivši predsednik Uprave Agrokora Ivica Todorić danas je na svom blogu ponovo optužio hrvatsku vladu tvrdeći da mu je "otela privatnu svojinu" i da je bogatstvo od strateške važnosti "dala u ruke stranim interesima".

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.