Titu u čast: U Kumrovcu 20.000 ljudi

Izvor: Mondo, 28.Maj.2016, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Titu u čast: U Kumrovcu 20.000 ljudi

Oko 20.000 ljudi okupilo se danas u Kumrovcu, rodnom mestu pokojnog jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita, na manifestaciji "Dan mladosti i radosti 2016".

 Među posetiocima manifestacije, čiji je organizator Savez društava "Josip Broz Tito", bili su bivši predsednik Hrvatske Stipe Mesić i predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac.

Mesić je izjavio da podržava sećanje na Tita, jer su zahvaljujući Brozu partizani izašli iz Drugog svetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rata na pobedničkoj strani.

Na to treba da budemo ponosni. Cela Evropa slavi Dan pobede, jedino se kod nas to ne događa, rekao je Mesić, navodi Jutarnji list.

Proslava je počela intoniranjem hrvatske himne "Lijepa naša", posle čega je partizanski hor otpevao "Internacionalu".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.