Tanker oštetio pristanište u luci Ploče

Izvor: RTS, 10.Avg.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanker oštetio pristanište u luci Ploče

Zbog havarije u luci Ploče u kojoj je tanker "Sti Polar" udario u tankersko pristanište i oštetio ga, zabranjeno je dalje korišćenje veza, potvrdio je direktor Lučke uprave Ploče Tomislav Batur, prenosi hrvatski portal Indeks.
Havarija se dogodila u nedelju a iz "Ine", za koju je tanker bio dostavljač, ističu kako se snabdevanje tržišta naftnim derivatima odvija redovno, iz ostalih "Ininih" skladišta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Direktor Lučke uprave Ploče Tomislav Batur izvestio je da je tanker, koji plovi pod zastavom Maršalskih Ostrva, prilikom manevra pristajanja, snažno udario o pristanište i naptravio oštećenje, prenosi Indeks.
"Lučka kapetanija obavila je uviđaj i zabranila upotrebu tog veza, a Lučka uprava Ploče je kod suda zatražila izricanje mere privremene zabrane isplovljavanja dok se ne uplati odgovarajući zalog za naknadu štete", rekao je Batur.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.