Tanja Fajon nova predsednica slovenačkih Socijalnih demokrata

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2020, 22:30

Tanja Fajon nova predsednica slovenačkih Socijalnih demokrata

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon izabrana je danas za predsednicu opozicione slovenačke stranke Socijalne demokrate.

Fajon, dosadašnju potpredsednicu stranke, Predsedništvo Socijalnih demokrata izabralo je jednoglasno, objavila je stranka večeras na Tviteru.

Fajon, koja predsedava Delegaciji Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom, zameniće na čelu Socijalnih demokrata Dejana Židana koji je stranku vodio šest godina.

Kao svoj prvi zadatak >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << navela je obnovu poverenja među ljudima i objavila da će naredne nedelje posvetiti dijalogu s građanima, institucijama i grupama.

"Moja vizija je jednostavna. Želim drugačiju Sloveniju. Snažnu i povezanu. Efikasnu i solidarnu", rekla je Fajon.

Na prethodnim parlamentarnim izborima, juna 2018. godine, Socijalne demokrate su zauzele treće mesto, sa 10 odsto glasova.

Lider Socijalnih demokrata od 1997. do 2012. godine bio je aktuelni predsednik i bivši premijer Slovenije Borut Pahor.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.