TOPLOTNI UDAR U ZAGREBU: U parkiranom automobilu  izmereno 81 stepen

Izvor: Večernje novosti, 13.Avg.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOPLOTNI UDAR U ZAGREBU: U parkiranom automobilu izmereno 81 stepen

Zbog dužih i češćih toplotnih udara i promene klimatskih uslova, iduće godine će biti predloženo nekoliko mera zaštite U automobilu parkiranom na suncu u Zagrebu izmeren je 81 stepen Celzijusa, saopšteno je iz Autokluba Maksimir najavljeno da će predložiti mere prevencije, među kojima je i izrada termometra za upozorenje na prekomernu temperaturu u vozilu.Kako je saopšteno, juče je u automobilu na suncu izmeren 81 stepen, što je čak za sedam podeoka više nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 25. jula, kad je zabeleženo 74 stepena Celzijusa, prenosi Hina.Zbog dužih i češćih toplotnih udara i promene klimatskih uslova, iduće godine će biti predloženo nekoliko mera zaštite."Iniciraćemo izradu termometara koji će zvučnim i svetlosnim signalima upozoravati na prekomerno podizanje temperature u automobilima, traktorima, kamionima i građevinskim mašinama", stoji u saopštenju.PROČITAJTE I: RHMZ izdao upozorenje na visoke temperature, sutra stižu vremenske nepogodeTakođe, najavili su i analizu mogućih štetnih uticaja visokih temperatura na materijale ugrađene u unutrašnjost automobila, kao i određivanje koje su tečnosti i materijali potencijalna opasnost zbog isparavanja, eksplozije ili paljenja.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U parkiranom automobilu u Zagrebu izmeren 81 stepen Celzijusa

Izvor: AutoBlog, 14.Avg.2019, 00:43

U automobilu parkiranom na suncu u Zagrebu u ponedeljak je izmeren 81 stepen Celzijusa, saopštili su iz Autokluba Maksimir. Kako prenosi FENA, iz ovog udruženja navode da će sledeće godine predložiti mere prevencije u slučaju toplotnih udara, među kojima je i izrada termometra koji će signalima upozoravati...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.