SzS: Zahtev za susret za Makronom poslat 9. juna

Izvor: VOA, 16.Jul.2019, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS: Zahtev za susret za Makronom poslat 9. juna

Opozicioni blok Savez za Srbiju saopštio je u utorak da je molba za susret za predsednikom Francuske poslata 9. jula na adresu ambasadora Francuske u Srbiji Frederika Mondolinija, ali isto tako i da veruje da iz tehničkih razloga nije stigla do Emanuela Makrona i da su sigurni da je u pitanju posledica nenamernog diplomatskog nesporazuma. Savez će imati mogućnost da najužem timu predsednika Makrona predstavi viđenje realnog stanja u Srbiji, kao i situacije u regionu, a u saopštenju SzS se ističe važnost odnosa sa Francuskom, uz ocenu da su odnosi dve zemlje važniji i trajniji od bilo koje vlasti. Takođe, Savez u saopštenju ističe da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom susreta sa Makronom još jednom zloupotrebio položaj šefa države za svoje stranačke interese, poslovne kombinacije i ličnu promociju. Makron je tokom posete Beogradu izjavio da se neće sastati sa predstavnicima srpske opozije, jer je inicijativa prekasno stigla, ali da postoji stalni dijalog sa Ambasadom Francuske u Srbiji. Odgovarajući na pitanja novinara, Makron je podsetio da su svi bili prisutni na proslavi Dana pada Bastilje, kao i da je inicijativa za susret stigla kasno, kada je program posete bio gotov.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

SzS: Sastanak sa Makronom izostao zbog nenamerne diplomatske greške

Izvor: RTS, 16.Jul.2019

Savez za Srbiju je saopštio da je molba za sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom predata 9. jula, ali da, kako veruju, iz tehničkog razloga nije došla do francuskog predsednika. . Savez za Srbiju istakao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.