Izvor: Blic, 08.Sep.2016, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetozar Marović ponovo pred sudom

Viši sud u Podgorici razmotrio je danas drugi od dva sporazuma sa nekadašnjim visokim državnim funkcionerom Svetozarom Marovićem kojim se on nagodio sa Tužilaštvom da u zatvoru provede dve i po godine i da plati 50.000 evra u humanitarne svrhe.

Ukoliko i ovaj sporazum bude prihvaćen Marović će ukupno provesti u zatvoru 4,3 godine, platiti 100.000 evra u humanitarne svrhe i nadoknaditi 1,096 miliona evra štete budžetu koju je pričinila kriminalna organizacija za koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je on preuzeo odgovornost.

Marović se tereti za prevaru i zloupotrebu službenog položaja putem podstrekivanja u malverzacijama sa prodajom državnog zemljišta i gradnjom u Budvi.

Marovićev advokat Zdravko Begović je novinarima danas kazao da očekuje da će sud u najkraćem roku usvojiti sporazum. ;Begović je saopštio da je njegov klijent danas morao da bude smešten u bolnicu zbog kardiovaskularnih problema, ali da odbija bolničko lečenje i da je želeo da se pojavi pred sudom.

Sud je početkom nedelje prihvatio prvi od dva sporazuma sa nekadašnjim predsednikom državne zajednice i doskorašnjim visokim funkcionerom vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS).

Po tom sporazumu Marović je priznao prevaru i zloupotrebu službenog položaja putem podstrekivanja i nagodio se sa pravosudnim organima da izdrži kaznu zatvora od godinu i deset meseci, da plati pedeset hiljada evra novčane kazne, ali i da nadoknadi 1,096 miliona evra koje je na štetu Budve pribavila kriminalna organizacija za koju je preuzeo odgovornost.;

Prema dva sporazuma, Marović će ukupno provesti u zatvoru 4,3 godine , platiti 100.000 evra u himanitarne svrhe i nadoknaditi 1,096 miliona evra štete.

Marović je uhapšen u decembru 2015. godine i u zatvoru je proveo do maja ove godine kada je pušten na slobodu nakon što se nagodio sa Tužilaštvom. On je u junu ove godine podneo ostavku na partijske funkcije.

Pored Marovića u zatvoru su bili i njegov sin Miloš i brat Dragan, nekadašnji potpredsednik budvanske opštine. Oni su se ranije nagodili sa Tužilaštvom i priznali krivicu.

U aferama koje poslednjih godina potresaju Budvu, a koje ovih dana dobijaju epilog na sudu, akteri su bili čelnici tog primorskog grada, dvojica predsednika Opštine Budva, lokalni funkcioneri, biznismeni…

Oni se terete da su u poslovima sa preprodajom opštinskog zemljišta i gradnjom oštetili gradski budžet Budve za više miliona evra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

MAROVIĆ PONOVO PRED SUDOM: Viši sud u Podgorici razmotrio drugi sporazum sa bivšim funkcionerom

Izvor: Kurir, 08.Sep.2016

...Ukoliko i ovaj sporazum bude prihvaćen Marović će ukupno provesti u zatvoru 4,3 godine, platiti 100000 evra u humanitarne svrhe i nadoknaditi 1,096 miliona evra štete budžetu koju je pričinila kriminalna organizacija za koju je on preuzeo odgovornost..Marović se tereti za prevaru i zloupotrebu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.