Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2020, 09:13

Sveštenici SPC pušteni na slobodu

Sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) Mirčeta Šljivančanin i Željko Ćalić pušteni su kasno sinoć iz policijskog pritvora odlukom sudija za istragu koji su prihvatili žalbe njihovih branilaca.

Njima je bilo određeno zadržavanje od 72 sata zbog organizovanja litija u nedelju čime su prekršene vladine mere za suzbijanju epidemije koronavirusa.

U Crnoj Gori je dozvoljeno okupljanje na javnim mestima najviše 200 ljudi, a na litijama protiv Zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << o slobodi veroispovesti koje su održane nakon tri meseca u nekoliko gradova okupile su se hiljade ljudi.

Nekoliko desetina građana i sveštenika Srpske pravoslavne crkve (SPC) okupilo se sinoć ispred podgoričkog i danilovgradskog Centra bezbednosti u znak podrške dvojici sveštenika SPC.

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohoije kazao je da će ubuduće svaku litiju nadležnima prijavljivati on, kako bi policija hapsila njega, a ne njegove sveštenike.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pušteni sveštenici

Izvor: B92, 16.Jun.2020

Sveštenici MCP Mirčeta Šljivančanin i Željko Ćalić pušteni su kasno sinoć iz policijskog pritvora odlukom sudija za istragu koji su prihvatili žalbe branilaca...Njima je bilo određeno zadržavanje od 72 sata zbog organizovanja litija u nedelju čime su prekršene vladine mere za suzbijanju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.