Švedska zabrinuta zbog retorike razdora na Balkanu

Izvor: RTS, 05.Maj.2017, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska zabrinuta zbog retorike razdora na Balkanu

Ministarka spoljnih poslova Kraljevine Švedske Margot Valstrom razgovarala je u Sarajevu sa svojim kolegom iz BiH Igorom Crnatkom, a nakon toga je izjavila da je njena zemlja zabrinuta čestom pojavom razdorne i nacionalističke retorike u BiH i susednim zemljama.
Margot Valstrom je rekla da treba učiniti sve da se tako nešto izbegne.

Činjenica je, rekla je, da su BiH i generalno ovo područje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evrope imali tešku istoriju, ali da treba gledati napred i pokazati mladima da u BiH ima budućnosti.
Osvrnula se i na regionalnu saradnju za koju je rekla da je ključ za razvoj kompletne regije.
Volstromova je potvrdila da Švedska podržava ulazak BiH u Evropsku uniju, te dodala da je u Sarajevo došla kao partner koji zagovara ulazak BiH u EU, što je, prema njenim rečima, sasvim realna vizija.
Svesna je, istakla je, da taj put nije nimalo lak i baš zbog toga je pozvala bosanskohercegovačke vlasti da nastave sprovođenje reformi.
Pozdravila je dosadašnje napore vlasti na evropskom putu poručujući da građanima BiH treba pokazati sve prednosti ekonomskog tržišta i tržišta rada kao i osnovnih prava u EU, preneli su mediji u BiH.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.