Svedok šverca cigareta:  Bio sam otet i mučen na KiM

Izvor: S media, 03.Jun.2013, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedok šverca cigareta: Bio sam otet i mučen na KiM

Rožajac Muharem Fejzić, koji je u crnogorskoj javnosti prvi progovorio o švercu cigareta na granici prema Kosovu i Metohiji, tvrdi da je bio otet i mučen na Kosovu, preneli su danas podgorički mediji.

Uprava policije Crne Gore saopštila je da radi na rasvetljavanju slučaja Fejzić.

Nestanak Fejzića u petak prijavila je njegova porodica, nakon čega je pronađen na Kosovu, a sinoć ga je kosovska policija predala crnogorskim kolegama.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />Fejzić je podgoričkim medijima kazao da su ga maskirane i naoružane osobe otele pre tri dana na putu Rožaje-Besnik. On je naveo da mu je stavljen povez preko očiju i da je odvezen u nepoznatom pravcu.

"Doveden sam u neku prostoriju u kojoj su me mučili. Skinuli su me i nečim pekli po čitavom telu. Pola su mi života skratili", kazao je Fejzić.

On je dodao da je nakon toga izveden iz objekta na otvorenom i da je tada jedan od otmičara repetirao pištolj, ali mu je drugi otmičar na albanskom jeziku kazao "ne".

"Brojao sam poslednje sekunde i verovao da sam završio sa životom. Onda su otmičari otišli, Ne znam zašto me nisu ubili", kazao je Fejzić.

On je rekao da je potom krenuo po mraku kroz šumu, a kada je naišao na prvu kuću, stanari su pozvali policiju.

"Policija Kosova me je ispitala, a nakon toga predala crnogorskoj policiji", ispričao je Fejzić.

S obzirom da je Fejzić izjavio da je bio otet, odveden je na pregled u Dom zdravlja u Rožajama gde je dežurni lekar, pošto ga je pregledao, konstatovao da je zadobio površinske opekotine.

Policijski službenici su nakon pregleda, od Fejzića uzeli izjavu u kojoj je on kazao da je povrede zadobio na Kosovu, saopštila je Uprava policije Crne Gore. Dodaje se da je Fejzić nakon toga odvezen kući u pratnji policije, kao i da se njegov dom nalazi pod policijskim obezbeđenjem.

Fejzić je pre dvadesetak dana javno progovorio o švercu cigareta na granici između Crne Gore i Kosova i Metohiji.

(Tanjug)

Foto: guliver/thinkstock (ilustracija)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Rasvjetljavaju sve okolnosti slučaja Fejzić

Izvor: SandzakPress.net, 03.Jun.2013

Rožaje – Crnogorska policija intenzivno radi na rasvjetljavanju svih okolnosti u vezi sa slučajem Rožajca Muharema Fejzića, koji tvrdi da je bio otet i mučen, rekao je danas vršilac dužnosti direktora Uprave policije Slavko Stojanović, saopštila je agencija MINA. Fejzić je saopštio da je...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.