Sve je jasno, napad na Vučića osmišljen je u BiH

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jan.2017, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sve je jasno, napad na Vučića osmišljen je u BiH"

"Bezbednosne agencije BiH nemaju saznanja da je bilo koji državljanin Srbije učestvovao u organizaciji napada na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima", izjavio je ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić.

Mektić je za EuroBlic komentarisao spekulacije pojedinih bošnjačkih medija da iza pokušaja Vučićevog linča 11. jula 2015. stoje srpske bezbednosne službe i policajci koji su, navodno, prilikom tadašnje posete srpskog premijera Srebrenici bili na "tajnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zadatku".

Mektić kaže da, prema do sada prikupljenim informacijama i saznanjima o incidentu koji je šokirao regiju, napadači na Vučića dolaze isključivo iz BiH.

Dodaje da užilaštvo BiH snosi najveću odgovornost za to što, kako kaže, ni nakon godinu i po dana niko nije procesuiran za pokušaj ubistva visokog stranog državnika.

- S obzirom na krajnje neozbiljno ponašanje Tužilaštva BiH i činjenicu da niko nije optužen za pokušaj atentata na premijera Srbije, sada se pojavljuju razne spekulacije i pokušaji relativizacije celog slučaja. Oni koji su u Potočarima izazvali nerede i bacali kamenje na Vučića isključivo su državljani BiH. Oni su snimljeni i bezbednosnim kamerama tako da ne postoji ni najmanja mogućnost za otvaranje nekakvih teorija zavere - kaže Mektić.

Inače, ogromnu pažnju medija u FBiH izazvao je prekjučerašnji završetak saslušanja dvojice nekadašnjih pripadnika Službe za opservacije i dokumentovanje MUP Srbije pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Naime, bivši pripadnici navedene službe MUP Srbije Milan Dumanović i Mladen Trbović u izjavama za Al Džaziru Balkans su u oktobru prošle godine utvrdili da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja bili poslati na tajni zadatak u Potočare 11. jula 2015. godine. Dumanović i Trbović uhapšeni su 31. decembra zbog sumnje da su odavali službene tajne.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.