Sve češći napadi pasa u Sarajevu

Izvor: B92, 23.Jan.2013, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve češći napadi pasa u Sarajevu

Sarajevo -- Čopori gladnih i agresivnih pasa na sarajevskim ulicama u prve tri sedmice januara napali su i ugrizli 45 osoba.

Prema podacima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, lane je zabeleženo najviše napada, čak 745, u 2011. godini je evidentirano 577 napada pasa lutalica, dok je pomoć lekara u 2010. godini zatražilo 413 osoba.

Ovi podaci treba da budu signal i upozorenje svim nadležnim da što pre preduzmu mere za rešavanje ovog gorućeg problema, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piše danas sarajevski "Dnevni avaz".

"U odnosu na 2011. godinu, lani je bilo 29,11 posto više napada. To su alarmantni podaci i ako se odmah ništa ne preduzme, ne smem ni da pomislim šta nas sve čeka do kraja 2013. godine, jer na gradskim ulicama dnevno budu napadnute i do četiri osobe", upozorila je direktorka Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sena Softić Taljanović.

Ogorčeni građani Sarajeva s pravom se pitaju "do kada će Vlada KS nemo posmatrati i zatvarati oči pred ovim problemom i kada će biti ispitana opravdanost otvaranja azila u Prači, koji do sada nije dao nikakve konkretne rezultate", piše ovaj list.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čopori gladnih pasa ujedaju po Sarajevu

Izvor: Mondo, 23.Jan.2013

Čopori agresivnih pasa na sarajevskim ulicama u prve tri sedmice januara napali su i ugrzli 45 osoba...Prema podacima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, lani je zabeleženo najviše napada, čak 745, u 2011. godini je evidentirano 577 napada pasa lutalica, dok je pomoć lekara u 2010....

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.