Suđenje Mladiću:Saslušava se zaštićeni svedok

Izvor: Mondo, 16.Apr.2013, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Mladiću:Saslušava se zaštićeni svedok

Suđenje nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću nastavljeno je danas u Haškom tribunalu saslušanjem zaštićenog svedoka, na sednici zatvorenoj za javnost.

Zatvorene sednice su najviše mere zaštite za svjedoke u Tribunalu.

Tužilaštvo u predmetu protiv generala Mladića saslušava svog 83. svjedoka od početka dokaznog postupka u julu prošle godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
General Mladić je optužen za genocid u Srebrenici 1995. godine i u šest opština BiH 1992. godine, za teror nad sarajevskim civilima snajperskim i artiljerijskim đelovanjem i za uzimanje pripadnika UN za taoce.

Tužilaštvo je započelo izvođenje dokaza za "srebreničku komponentu" optužnice.

(Srna, foto: Guliver/Getty, Serge Ligtenberg )

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Suđenje Mladiću bez javnosti

Izvor: B92, 16.Apr.2013

Hag -- Suđenje bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću nastavljeno je pred Tribunalom u Hagu, iskazom zaštićenog svedoka optužbe iza zatvorenih vrata...Tužioci izvode dokaze o navodu optužnice da je VRS u julu 1995. počinila genocid nad oko 7.000 Muslimana iz Srebrenice, pošto...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.