Sud u Sarajevu odbio da donese odluku u slučaju diplome Sebije Izetbegović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2023, 11:45

Sud u Sarajevu odbio da donese odluku u slučaju diplome Sebije Izetbegović

Opštinski sud u Sarajevu odbio je da donese odluku o određivanju mere osiguranja prema Univerzitetu u Sarajevu (UNSA) u slučaju diplome direktorke KCUS-a Sebije Izetbegović.

Pravni tim Sebije Izetbegović priprema žalbu na ovu odluku, piše sarajevski portal Klix.

"Mi pripremamo žalbu, osam dana je rok za žalbu i pripremamo nove mere na nove odluke Senata i valjda će se naći trun razuma", rekla je Senka Nožica, advokat Sebije Izetbegović, inače supruge lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SDA Bakira Izetbegovića.

Mera osiguranja, navodi se, važila bi samo do konačne odluke u ovom slučaju, a pravni tim Izetbegović je na taj način želeo da se sve aktivnosti u vezi poništavanja diplome zalede do okončanja sudskog procesa po tužbi direktorke KCUS-a.

Pravni tim Sebije Izetbegović izrazio je nezadovoljstvo i odlukama Opštinskog suda u Sarajevu, ali i odlukama Senata UNSA koje su nazvali političkim progonom.

Senat UNSA je oduzeo zvanje magistra nauka Sebiji Izetbegović, zatim joj je oduzeto zvanje redovne profesorke na Medicinskom fakultetu, a onda joj je poništena i diploma doktora nauka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sud u Sarajevu odbio doneti meru osiguranja u slučaju diplome Sebije Izetbegović

Izvor: Danas, 17.Apr.2023

Advokati najavljuju žalbu, na koju imaju pravo u roku osam dana od dana prijema sudske odluke.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.