Stotinu migranata zaustavljeno kod hrvatske granice

Izvor: RTS, 18.Jun.2018, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotinu migranata zaustavljeno kod hrvatske granice

Veliki broj migranata koji se nalaze u Velikoj Kladuši organizovano je krenuo iz pravca Drmaljeva prema graničnom prelazu Velika Kladuša – Maljevac kako bi pokušali da pređu hrvatsku granicu. Migranti su zaustavljeni jer nemaju dokumenta za prelazak državne granice, javljaju hrvatski mediji.
Oko stotinu migranata krenulo je iz kampa prema granici, a plan im je bio da preću u Hrvatsku, javlja Indeks. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Grupa migranata koja je pešice krenula nešto pre podne zaustavljena je na oko 200 metara od granice i sa njima se trenutno pregovara da se udalje od graničnog prelaza.
Na graničnom prelazu Velika Kladuša – Maljevac raspoređene su policijske snage, javlja Kliks.
Prema određenim informacijama, hrvatska granična policija helikopterom nadzire prelaz, prenosi Indeks.

Granični prelaz je zatvoren, a putnici se iz mera predostrožnosti preusmeravaju na granične prelaze Izačić i Hadžin potok, javljuju hrvatski mediji.
Međunarodna federacija Crvenog krsta i Crvenog polumeseca saopštila je da je od početka godine do sada više od 5.600 migranata ušlo u Evropu preko Grčke i došlo do Bosne i Hercegovine, u odnosu na 754 koliko ih je bilo tokom prošle godine.
Crveni krst je saopštio da je u maju u Crnoj Gori registrovano 557 zahteva za azil, što je najveći broj u poslednjih pet godina, preneo je AP.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stotinu migranata zaustavljeno na granici BiH i HR

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jun.2018

Na međunarodni granični prelaz Velika Kladuša - Maljevac, između BiH i Hrvatske, zaustavljena je grupa od gotovo 100 migranata iz kampa u Velikoj Kladuši, jer nemaju dokumenta za prelazak državne granice...Oni se nalaze 70 metara od graničnog prelaza...Pripadnici Jedinice granične policije Velika...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.