Stotine hektara izgorelo na hrvatskom primorju

Izvor: RTS, 19.Jul.2015, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotine hektara izgorelo na hrvatskom primorju

U požarima iznad Trogira i severno od Splita tokom prethodne noći izgorelo je oko 370 hektara trave, niskog rastinja i borove šume. Vatrogasci rade na saniranju požara i sprečavaju njihovo širenje.
Zamenik načelnika DVD Kaštela Špiro Radonić rekao je Hini da oko 40 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila radi na saniranju požara, u kojem je izgorelo oko 170 hektara površine, te sprečavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njegovo eventualno širenje, prenosi Tanjug.

U požaru kod Prugova, severno od Splita, koji je buknuo juče predveče, tokom noći izgorelo je 200 hektara površine niskog raslinja i borove šume.
Od jutarnjih sati dvadesetak vatrogasaca radi na saniranju tog požara, saznaje Hina od predsednika DVD-a Klis Miroslava Bobana.
"Vatrena stihija se nekoliko puta usmeravala prema kućama u naselju Prugovo, ali su vatrogasci uspeli da zaustave njeno širenje na područje tog naselja", rekao je Boban.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vrućina izazvala više požara u regionu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jul.2015

U požarima iznad Trogira i severno od Splita tokom noći je izgorelo oko 370 hektara trave, niskog rastinja i borove šume. Vatrogasci rade na saniranju požara i sprečavaju njihovo širenje...Zamenik načelnika DVD Kaštela Špiro Radonić rekao je Hini da oko 40 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.