Šta kaže Bakir o navali Arapa na Sarajevo

Izvor: Mondo, 07.Sep.2017, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta kaže Bakir o navali Arapa na Sarajevo

Sve glasnije tvrdnje da Arapi polako menjaju etničku sliku BiH prokomentarisao je i predsednik SDA i član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Foto: Samir Jordamović/Anadolija

Izetbegović je negirao navode o promeni etničkog sastava BiH masovnim naseljavanjem Arapa, ističući da nijedan Arapin u poslednjih 10 godina nije dobio državljanstvo BiH.

"Problem radikalizacije se rapidno smanjuje, paradžemati praktično nestaju, godinu i po niko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nije otišao iz BiH na strana ratišta", rekao je Izetbegović, pozivajući se na podatke nadležnih institucija BiH.

Prema njegovim rečima, etnička slika se ne menja time što dolaze turisti iz arapskih zemalja ili što naprave neki hotel.

Saudijska Arabija kupuje Bosnu

Predsedništvo SDA osudilo je i odbacilo islamofobične napade koji su u poslednje vreme dobili na intenzitetu i koji dolaze od članica EU - Hrvatske, Austrije i Češke, rekao je član Predsedništva BiH.

"Cilj je da se Bošnjaci predstave kao nepoželjan i opasan element u Evropi", rekao je Izetbegović i pozvao zvaničnike navedenih zemalja da Bošnjake u BiH ne proglašavaju za metu te da spreče bujanje neonacizma u svojim zemljama.

Arapi navalili u Bosnu, najviše iz Emirata

Lider SDA ocenio je da napadi na Bošnjake i prvog predsednika SDA Aliju Izetbegovića koji dolaze iz Hrvatske, imaju jasan politički cilj da se procesu izmena Izbornog zakona BiH izdejstvuju rešenja koja BiH vode u dalje etničke i teritorijalne podele.

Izetbegović je uputio poziv Hrvatskoj da se prema BiH ne odnosi na ovakav način jer to može ugroziti dobrosusedske odnose dve zemlje.

U Sarajevu živi 40.000 Arapa, 30 odsto su vehabije

Lider SDA je pozvao Evropsku komisiju da obustavi odobravanje kredita Hrvatskoj za izgradnju Pelješkog mosta a Hrvatsku da ne vodi aktivnosti na izgradnji dok se ne reše sva pitanja sa BiH.

Izetbegović je rekao da referendum o NATO u BiH nije potreban, te da su posebno nedopustivi bilo kakvi entitetski referendumi.

Najezda: Arapi pokupovali srpska imanja u BiH!

"Pristup NATO-u je prvorazredno državno pitanje, a nikako entitetsko. BiH je aplicirala za članstvo u NATO uz saglasnost svih u BiH, usvojene su potrebne odluke i legislative", rekao je Izetbegović i dodao da su "vodeću ulogu u tome u ime Republike Srpske imali Milorad Dodik i njegovi kadrovi".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.