Srpskom profesoru zabranjen ulazak u Crnu Goru

Izvor: Mondo, 05.Dec.2018, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpskom profesoru zabranjen ulazak u Crnu Goru

Crnogorska policija nije juče dozvolila ulazak u Crnu Goru univerzitetskom profesoru Dejanu Miroviću, koji je nameravao da poseti rodnu kuću i najbližu porodicu u Ulcinju.

Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Mirović je rekao da je juče oko 16.00 časova zaustavljen na graničnom prelazu Dobrakovo, gde mu je crnogorska policija saopštila da mu je zabranjen ulaz u Crnu Goru, iako je predočio da je poseta privatna.

"Primitivna i skandalozna zabrana jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pokazuje da su određenim krugovima u Podgorici i Beogradu zasmetale moje izjave o njihovoj povezanosti, političkoj i ekonomskoj", naveo je Mirović.

Prema njegovim rečima, totalitarna i pravno neosnovana zabrana ulaska univerziteskom profesoru, koji nikada nije pozivao na nasilje ili rušenje ustavnog poretka, jasno pokazuje da vlasti u Podgorici pokušavaju da skrenu pažnju sa pravih problema.

"Kršenje naših ljudskih prava je opasan presedan koji pokazuje da će režim u Podgorici na osnovu aribitrarnog odlučivanja progoniti nepodobne Srbe, ne samo u Crnoj Gori, već izgleda i u Srbiji", smytra Mirović.

Mirović je dodao da je dobio pisano rešenje o zabrani ulaska koje će dostaviti i srpskim vlastima, iako, kaže, "zna da ponovo neće reagovati na kršenje ljudskih prava svojih državljana".

Vučić o zabrani: Razgovaraću sa Milom, šokiran sam

Ulazak u Crnu Goru nedavno je zabranjen i istoričaru Aleksandru Rakoviću, a na spisku zabranjenih našli su se i akademik Matija Bećković i istoričar Čedomir Antić.

Zabrana ulaska ne postoji, ali ima nepoželjnih

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.