Srebrenica: Sportska hala na temeljima crkve

Izvor: Vesti-online.com, 09.Mar.2010, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srebrenica: Sportska hala na temeljima crkve

Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" iz Srebrenice zatražilo je od opštinskog Odeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove dozvolu za gradnju sportske dvorane u Potočarima, na mestu gde je započeta izgradnja pravoslavnog hrama, potvrdio je predsednik odbora ovog društva Sadmir Nukić.

On je rekao da je "Merhamet" BiH obezbedio sredstva za izgradnju objekta površine oko 2.500 metara kvadratnih.

"Planirali smo da izgradimo sportsku dvoranu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na zemljištu koje je u vlasništvu opštine Srebrenica. Podneo sam zahtev za urbanističku saglasnost, ali još nisam dobio nikakav odgovor", rekao je Nukić "Glasu Srpske".

Načelnik Odeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Srebrenica Mirsad Mustafić je rekao da "Merhamet" pre dobijanja dozvole za gradnju mora da reši pitanje zemljišta na kojem će graditi objekat.

Protonamesnik Željko Teofilović podseća da je ranijom skupštinskom odlukom Srpskoj pravoslavnoj crkvi dodeljeno u trajno vlasništvo zemljište u Potočarima, na kojem je 1999. godine započeta izgradnja hrama uz pribavljenu dokumentaciju.

"Tadašnji opštinski inspektor naložio je 16. novembra 2000. godine da obustavimo radove, pozivajući se na odluku visokog predstavnika prema kojoj se ne može poklanjati opštinsko zemljište", rekao je Teofilović.

Srebrenički sveštenik je podsetio da je zabrana gradnje crkve usledila posle dolaska Bošnjaka na vlast u Srebrenici iako se iz dokumentacije koju crkva poseduje vidi da je 1981. godine izvršena eksproprijacija zemljišta uz novčanu nadoknadu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.