Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi povratnici ponovo se iseljavaju iz Mostara

MOSTAR - Mladi i visokoobrazovani Srbi povratnici u Bačeviće, najveće srpsko selo u opštini Mostar, ponovo masovno odlaze sa ovih prostora zbog obespravljenosti u procesu zapošljavanja, saopštilo je Udruženje za povratak Srba u ovo selo u Federaciji BiH.
"Od 500 predratnih stanovnika Bačevića vratilo se iz izbeglištva 80 posto, koji sada ponovo odlaze u Repbliku Srpsku i Srbiju, jer smatraju da tamo lakše mogu naći posao", izjavio je predsednik udruženja Danilo Golo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On je upozorio da stanje, kada je u pitanju zapošljavanje Srba povratnika, nije dobro ni u celoj opštini Mostar gde je zaposleno manje od jedan odsto Srba, iako ih je po popisu iz 1991. godine bilo 18 odsto od ukupnog broja stanovnika.
Na području Mostara trenutno živi oko 3.000 Srba povratnika od 24.000 koliko je živelo pre rata.
Oni koji se još nalaze u izbeglištvu teško da će ostvariti želju za povratak, jer na obnovu čeka oko 3.000 kuća, a donatora nema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.