Srbi iz Srebrenice traže pomoć od ruskog ambasadora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi iz Srebrenice traže pomoć od ruskog ambasadora

SREBRENICA - Srpski odbornici u skupštini opštine Srebrenica pozvali su ambasadora Rusije u BiH Konstantina Šuvalova da dođe u ovaj grad u Republici Srpskoj kako bi ga upozorili na diskriminaciju i nepravdu koji neki međunarodni faktori nanose srpskom narodu na ovom prostoru.

U pismu upućenom Šuvalovu navodi se da je za vreme rata tokom 1992. i 1993. godine na području Srebrenice i Bratunca ubijeno više od 1.500 srpskih civila, a da za te zločine još nijedan Bošnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije osuđen.

Osim 11 srpskih odbornika pismo Šuvalovu su potpisali i predstavnici Organizacije poginulih i nestalih civila opštine Srebrenice koji podsećaju da ni Haški tribunal ni domaće pravosuđe nisu zainteresovani za ratne zločine počinjene nad Srbima.

Srpski odbornici, koji su zbog nametnutog izbornog zakona, u manjini u sazivu SO Srebrenice su takođe izloženi čestim preglasavanjima i donošenju jednostranih odlukama glasovima bošnjačkih odbornika koji su štetni po Srbe, a koji su većinsko stanovništvo u Srebrenici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.