Sputnik V iz beogradskog Torlaka odobren u Rusiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Maj.2021, 14:51

Sputnik V iz beogradskog 'Torlaka' odobren u Rusiji

Ruski nacionalni institut za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja potvrdio je kvalitet vakcine proizvedene u Institutu Torlak u Beogradu i odobrio da se u budućnosti u tom srpskom institutu proizvodi vakcina "Sputnjik V" protiv korona virusa. To je saopšteno na sastanku koji su u sredu, 19. maja, u Moskvi održali ministar u Vladi Srbije Nenad Popović i direktor Instituta Gamaleja Aleksandar Gintsburg. Srbija će tako postati prva zemlja u Evropi koja proizvodi vakcinu Sputnik...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Popović: Prve doze Sputnjik V iz Torlaka za 15 do 20 dana

Izvor: N1 televizija, 20.Maj.2021, 08:44

Srbija će za 15 do 20 dana imati prve vakcine Sputnjik V koje će biti proizvedene na Institutu Torlak, najavio je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.