Split: Kapetan Dragan ostaje u pritvoru

Izvor: Mondo, 06.Jul.2017, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Split: Kapetan Dragan ostaje u pritvoru

Pretresno veće Županijskog suda u Splitu odbilo je zahtev Dragana Vasiljkovića, zvanog Kapetan Dragan, za ukidanje istražnog pritvora, saopšteno je iz Dokumentaciono informacioni centar "Veritas".

Foto: Youtube/Screenshot

Sudsko veće je odlučilo da rasprava u procesu protiv Kapetana Dragana bude odložena za 20 i 21. septembar.

Kapetan Dragan je zatražio ukidanje istražnog zatvora, jer, kako smatra, više nema razloga da i dalje traje i naglasio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je iz sudskog spisa vidljivo da neće moći biti donesena osuđujuća presuda.

Iako je glavni pretres javan ni u sredu ni četvrtak u sudnici u Splitu nije bilo medija, navode iz "Veritasa".

Suđenje Kapetanu Draganu: Ko je bio kuvar u Kninu

Odbrana ocenjuje da je razlog nezainteresovanosti medija taj što su svedoci odbrane uspešno osporili sve navode optužbe.

Kapetan Dragan je kao komandant srpskih dobrovoljačkih jedinica u Hrvatskoj optužen za ratne zločine počinjene nad zarobljenim pripadnicima Hrvatske vojske i hrvatske policije u Kninu u leto 1991. godine i u selu Bruška kod Benkovca, u Dalmaciji, u februaru 1993. godine, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

Kapetan Dragan: Dokazaću da sam nevin

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.