Split: Državljanka Kine nema koronavirus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2020, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Split: Državljanka Kine nema koronavirus

Klinika za infektologiju KBC-a Split saopštila je danas da državljanka Kine, koja je primljena u bolnicu sa respiratornim simptomima, nema koronavirus.

Državljanka Kine bila je u izolaciji zbog sumnje da je zaražena koronavirusom.

Analiza krvi i briseva grla analizirani su u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, gde je utvrđeno da nije inficirana novim koronavirusom, prenosi Hina.

U pitanju je druga osoba koja je bila primljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u splitsku bolnicu, a kod koje je postojala sumnja na koronavirus.

Broj umrlih od koronavirusa u Kini, prema poslednjim informacijama, porastao je na 1.016, saopštila je kineska zdravstvena komisija.

U Kini je juče od koronavirusa umrlo 108 osoba, što je najsmrtonosniji dan do sada.

Potvrđeno i novih 2.478 zaraženih osoba, što je manje nego prethodnog dana.

To je drugi put u poslednje dve sedmice da je zabeležen pad novih slučajeva, ali iz Svetske zdravstvene organizacije upozoravaju da bi širenje zaraze van kontinentalne Kine moglo da bude "iskra koja će izazvati još veću vatru", napominje Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

STRAH OD KORONAVIRUSA: U KBC Split primljena još jedna osoba zbog sumnje na zarazu!

Izvor: Kurir, 11.Feb.2020

U KBC Split u ponedeljak je primljena još jedna osoba za koju se sumnja na zarazu koronavirusom, objavila je Slobodna Dalmacija.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.