SpaceX lansirala kapsulu sa posadom za Međunarodnu svemirsku stanicu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Nov.2020, 08:59

SpaceX lansirala kapsulu sa posadom za Međunarodnu svemirsku stanicu

Kompanija SpaceX lansirala je noćas, 16. novembra, raketu kojom su se uputila četiri astronauta na Međunarodnu svemirsku stanicu, u prvoj redovnoj taksi vožnji za američku svemirsku agenciju NASA-u koju obavlja privatna kompanija. Raketa Falcon sa kapsulom Dragon i tri američka astronauta i japanskim astronautom krenula je noćas iz Kennedy svemirskog centra. To je drugi put da SpaceX vozi letjelicu sa astronautima, prvi let sa posadom dva astronauta je bio probni. Kapsula Dragon, koju je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Spejseks lansirala kapsulu sa posadom za Međunarodnu svemirsku stanicu

Izvor: Danas, 16.Nov.2020

Kompanija Spejseks lansirala je noćas raketu kojom su se uputila četiri astronauta na Međunarodnu svemirsku stanicu, u prvoj redovnoj taksi vožnji za američku svemirsku agenciju NASA koju obavlja privatna kompanija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.