Izvor: RTS, 21.Jan.2022, 17:53

Sofija najavljuje uvođenje evra za 2024.

Bugarski ministar finansija Asen Vasilev najavio je da je nova bugarska centristička vlada odlučna da pređe na evro 2024. godine.
"Ponovo smo kao cilj potvrdili da Bugarska uvede evro od 1. januara 2024. godine. Radimo sav tehnički posao, ide prilično dobro, tako da mislimo da tu neće biti problema", rekao je Asen Vasilev u intervjuu za Rojters.
Vasilev je dodao da je "prilično siguran" u pogledu utvrđenog datuma za ulazak Bugarske u evrozonu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarski ministar finansija: Ulazimo u evrozonu 2024.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2022

Nova bugarska centristička vlada je odlučna da uvede Bugarsku u zonu evra 2024. godine, izjavio je danas ministar finansija te zemlje Asen Vasilev..."Ponovo smo kao cilj potvrdili da Bugarska uvede evro od 1. januara 2024. godine. Radimo sav posao u tehničkom smislu. Ide prilično dobro, tako da mislimo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bugarska najavljuje uvođenje evra za 2024. godine

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2022

Ministar finansija Bugarske Asen Vasilev najavio je da je nova bugarska centristička vlada odlučna da pređe na evro 2024. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.