Snimci srpskog novinara na suđenju Karadžiću

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2012, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimci srpskog novinara na suđenju Karadžiću

U nastavku suđenja Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu danas je nastavljeno svedočenje istražioca tužilaštva Tomaša Blaščika, koji govori o dokaznom materijalu nastalom na osnovu snimaka koje je novinar iz Srbije Zoran Petrović-Piroćanac 13. i 14. jula 1995. snimio u Srebrenici. Snimci su nastali u Potočarima, Sandićima, Kravici i u Branjevu, i u julu 1995. su emitovani na beogradskoj televiziji "Studio B".

Piroćanac je tokom snimanja uglavnom bio sa nekadašnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zamenikom komandanta brigade specijalne policije Republike Srpske Ljubomirom Borovčaninom i njegovim vozačem Neđom Jovičićem.

On je snimke predao tužilaštvu u februaru 2006. godine, a prema rečima Blaščika, primerci materijala dobijeni su i iz drugih izvora.

Piroćanac je snimao oštećene i napuštene kuće, napuštene životinje, nekoliko građana koji su ostali u gradu te grupu naoružanih muškaraca sa oznakama "Vukova sa Drine".ž

Na snimcima je i nekoliko leševa koji su se nalazili u centru, u blizini zgrade Opštine.

Glavno ispitivanje nastavlja se sutra, a Blaščika će zatim unakrsno ispitati Karadžić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.