Izvor: RTS, 12.Okt.2020, 11:11

Sneg zatrpao sever Slovenije, putevi zatvoreni

Vlažan sneg, kiša i vetar izazvali su velike probleme tokom noći u višim delovima severne regije Slovenije, u Koruškoj, zbog čega je bio obustavljen lokalni saobraćaj, rekao je šef Planinarske službe, Branko Gradišnik.
Na pojedinim mestima nevreme je bilo toliko jako da je obaralo drveće, prenosi STA, a neki putevi su i dalje zatvoreni za saobraćaj.
Sneg je, takođe, oštetio drveće u toj oblasti.
"Šteta je najgora u gornjoj Mežica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dolini, gde je palo najviše snega", rekao je Gradišnik za STA.
Jedno drvo je palo na automobil, ali niko nije povređen. Oboreno je i nekoliko bandera, pojedina mesta su ostala bez struje.
Vatrogasci i ostale službe su morali da intervenišu širom Slovenije zbog jakog snega u nedelju, a nekoliko zgrada je poplavljeno.
Došlo je i do erozije terena, a nekim kućama preti zatrpavanje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sneg stvorio probleme u Sloveniji VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 12.Okt.2020

Vlažan sneg, kiša i vetar izazvali su velike probleme tokom noći u višim delovima severne regije Slovenije, u Koruškoj...Zbog toga je bio obustavljen lokalni saobraćaj, rekao je danas Branko Gradišnik, šef Planinarske službe...Na pojedinim mestima nevreme je bilo toliko jako da je obaralo drveće,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.