Snažno nevreme na Halkidikiju i Tasosu 

Izvor: RTS, 23.Nov.2019, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažno nevreme na Halkidikiju i Tasosu 

Snažno nevreme pogodilo je sever Grčke, a najgore su prošli Tasos, Halkidiki i Kavala. U pojedinim mestima proglašeno je vanredno stanje.
Veoma jaka kiša u poslednjih nekoliko sati na Halkidikiju prouzrokovala je probleme, jer su bujice i reke opasno porasle, dok su se klizišta pojavila u mnogim delovima putne mreže. 

Vatrogasna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedinica intervenisala je u više navrata. Grčka civilna zaštita kaže da je situacija trenutno, iako teška, pod kontrolom. 
Posebno je kritično u mestu Olimpijada na Halkidikiju i selu Panagija na Tasosu, gde bujice nose sve pred sobom, uključujući i automobile. 
Obilne kiše stvorile su probleme lokalnom stanovništu, reke su se izlile, u mnogim delovima blokirale saobraćaj i stvorile klizišta. 

U oblasti Mesinija na jugu Peloponeza, zabeležene slike dve pijavice.
Naredbom premijera Micotakisa, u subotu ujutro članovi vlade na čelu sa ministrom nacionalne odbrane Nikosom Panagiotopulosom i zamenikom ministra unutrašnjih poslova Teodoros Lebanios biće preseljena u pogođena područja poplavama, prenosi Katimerini. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredno stanje u Grčkoj: Nevreme prouzrokovalo ozbiljne probleme VIDEO

Izvor: B92, 23.Nov.2019

Ozbiljne probleme prouzrokovalo je loše vreme na severu Grčke, uz obilne kiše i grmljavinske oluje, preneli su u petak grčki mediji...Najteže su pogođeni Halkidiki i Tasos, javio je Katimerini. Na šest ostrva proglašeno je vanredno stanje...Obilna kiša izazvala je bujične poplave i klizišta,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.