Izvor: B92, 17.Sep.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj "Pukanić": U završnoj fazi

Zagreb -- Suđenje šestorici optuženih za ubistvo suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića nastavljeno u zagrebačkom županijskom sudu.

Suđenje je nastavljeno podnošenjem konačnih dokaznih predloga tužilaštva i odbrane optuženih.

Inače, suđenje je započeto februara ove godine, a sada ulazi u završnu fazu, tako da se uskoro može očekivati iznošenje obrane optuženih koji to nisu učinili na početku suđenja.

Odbrana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je najavila da će se deo njenih dokaznih predloga odnositi na nove okolnosti proizišle iz telekomunikacionog veštačenja.

Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala predložiće čitanje tekstova iz Pukanićevog nedeljnika o duvanskoj mafiji, ali i istrazi u Holandiji koja se vodila protiv Sretena Jocića, optuženog da je organizator ubistva, i njegova kuma Slobodana Đurovića, optuženog da je bio veza između Jocića i atentatora.

Veštak za telekomunikacije Miroslav Baće juče je završio svedočenje o veštačenju telefonskih kontakata optuženih, nekih svedoka, ali i Pukanića.

Pored osoba s kojima su optuženi razgovarali, veštačenjem se otkrivaju i mesta na kojima su bili u trenutku poziva. Nalaz ima više od 750 strana, a Baće je na njemu radio dva meseca.

Analizom komunikacije optuženih pokušava se dokazati da su se optuženi tokom priprema ubistva mobilnim telefonima intenzivno dogovarali i kretali u blizini Pukanićeve redakcije i stana.

Pukanić je ubijen 23. oktobar 2008, u centru Zagreba, a sedam dana posle ubistva uhapšen je veći deo umešanih u taj zločin - Robert i Luka Matanić, Amir Mafaljani, Slobodan Đurović i Milenko Kuzmanović.

Kuzmanovića, koji je posle nekog vremena pušten, uhapsila je policija Srbije, kao i Željka Milovanovića, dok se Gudurić predao policiji u BiH u februaru, uoči početka suđenja, a potom je izručen Hrvatskoj.

Milovanoviću, kome se u Zagrebu sudi u odsustvu, u Beogradu se, zajedno s Kuzmanovićem i Jocićem sudi za isto krivično delo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Slučaj Pukanić: Odbrana najavila dokaze

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2010

Suđenje šestorici optuženoj za ubistvo novinara i suvlasnika nedeljnika "Nacional" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića nastavljeno je danas u zagrebačkom županijskom sudu, podnošenjem konačnih dokaznih predloga tužilaštva i odbrane optuženih...Suđenje, započeto februara ove...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.