Slučaj Ćuruvija: Godišnjica nerasvetljenog ubistva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Apr.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj "Ćuruvija": Godišnjica nerasvetljenog ubistva

Novinarska udruženja, članovi porodice i prijatelji obeležili su danas u Beogradu 17. godišnjicu od ubistva Slavka Ćuruvije urednika i vlasnika listova “Dnevni telegraf” i “Evropljanin”. Okupljeni su položili vence ispred zgrade u kojoj je Ćuruvija živeo, na mestu na kojem likvidiram 11. aprila 1999. Za ovo ubistvo optužena su četvorica nekadašnjih pripadnika Resora državne bezbednosti (RDB): načelnik RDB Radomir Marković i bivši načelnik beogradskog centra RDB Milan Radonjić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak, koji je u bekstvu, kao neposredni izvršilac, i Ratko Romić, u vreme ubistva glavni obaveštajni inspektor Druge uprave RDB. Istraga je pokrenuta 2014, a suđenje je i dalje u toku.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Slučaj Ćuruvija: Ima li uticaja na svedoke?

Izvor: B92, 12.Apr.2016, 17:46

Beograd -- Na godišnjicu ubistva Slavka Ćuruvije jedna od najvažnijih tema jeste proces koji se pred Specijalnim sudom vodi za njegovo ubistvo...To je prvi proces za ubistvo Ćuruvije, a pokrenut je čak 16 godina posle ubistva...Optuženi da je neposredni izvršilac Miroslav Kurak još je u bekstvu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.