Izvor: B92, 01.Mar.2010, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica planinara poginula u lavini

Ljubljana -- Dvojica mladih slovenačkih planinara poginula su u lavini na planini Raduha na severu Slovenije, dok su se pešačkom stazom kretali prema vrhu planine.

Snežna lavina, širine 30 metara, odvukla je juče dvojicu 24-godišnjaka iz Dravograda 300 metara niže, saopštila je slovančka policija. Spasioci su ih pronašli uz pomoć specijalno obučenih pasa, ali kada su ih otkopali nisu im mogli pomoći, javili su mediji.

Spasilačke službe je o nesreći obavestio prijatelj dvojice nastradalih planinara. Ovaj 22-godišnjak je pritom lakše povređen i smešten u bolnicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenija: Lavina usmrtila dvojicu planinara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Mar.2010

Dvojica mladih slovenskih planinara umrla su u nedjelju u lavini na planini Raduha na sjeveru države, dok su pješačkom stazom išli prema vrhu. Policija je objavila da je snježna lavina širine 30 metara odnijela dva 24-godišnjaka iz Dravograda 300 metara niže, gdje su ih uspjeli otkopati uz...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Slovenija: Poginuli u lavini

Izvor: Večernje novosti, 01.Mar.2010

Dvojica mladih slovenačkih planinara poginula su u lavini na planini Raduha na severu Slovenije, dok su se pešačkom stazom kretali prema vrhu planine, saopštila je slovenačka policija

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.