Slovenačka policija vraća migrante u Hrvatsku bez novca

Izvor: RTS, 01.Mar.2016, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenačka policija vraća migrante u Hrvatsku bez novca

Ukoliko slovenačka policija kod migranta prnađena 120 evra, kazna će biti 120 evra ili ako pronađe 330 evra, kazna će biti 330 evra, pa tako oni u Hrvatsku budu vraćeni bez novčića.
Slovenačka policija migrantima iz zemalja koje nisu zahvaćene ratom oduzima novac, a visina kazni zavisi od iznosa koji u tom trenutku imaju kod sebe, tvrde hrvatski mediji.

Ukoliko policija kod migranta pronađe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 120 evra, kazna će biti 120 evra ili ako pronađe 330 evra, kazna će biti 330 evra, pa tako oni u Hrvatsku budu vraćeni bez novčića.
Riječki Novi list piše da ima potvrde o oduzetim predmetima i kazni koje slovenačka policija naplaćuje onima koje uhvati na svojim granicama.
Na jednoj od tih potvrda, na primer, vidljivo je da je slovenačka policija od migranta oduzela 330 evra, a na jednoj od kazni pak vidljivo je da je migrantu naplaćena kazna od 460 evra.
U određenom broju slučajeva, navodi list, garancija za prolazak izbeglicama nije ni sirijski ni irački pasoš, jer u zemljama koje se nalaze na takozvanoj balkanskoj ruti službene vlasti postavljaju trik pitanja i dovoljno je pogrešiti u jednom odgovoru da bi im put bio blokiran.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLOVENAČKA POLICIJA PLJAČKA MIGRANTE: U Hrvatsku se vraćaju bez prebijene pare

Izvor: Kurir, 01.Mar.2016

Slovenačka policija migrantima iz zemalja koje nisu zahvaćene ratom oduzima novac, a visina kazni zavisi od iznosa koji imaju kod sebe, tvrde hrvatski mediji...Ukoliko policija kod migranta pronađe 120 evra, kazna će biti 120 evra ili ako pronađe 330 evra, kazna će biti 330 evra, pa tako oni u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.