Slovenačka policija u više akcija privela ilegalne migrante

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2020, 13:33

Slovenačka policija u više akcija privela ilegalne migrante

Slovenačka policija je, u više akcija na različitim lokacijama, privela nekoliko ilegalnih migranata, između ostalog i prilikom pregleda teretnog vozila iz Bugarske na graničnom prelazu Bregana-Obrežje, javili su danas slovenački mediji.

U bugarskom kamionu su pronađena sakrivena tri državljana Avganistana i Pakistana, a u kamionu slovenačkih registarskih tablica pakistanski državljanin, prenela je agencija Hina pozivajući se na saopštenje policije.

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sprovedenih postupaka oni su predati hrvatskoj policiji.

Na železničkom graničnom prelazu Dobova su tokom pregleda teretnog voza koji je došao iz Hrvatske pronašli Pakistanca koji je pokušao ilegalno da uđe u Sloveniju, i njega su vratili hrvatskoj policiji.

Još jedan slučaj ilegalnog prelaska hrvatsko-slovenačke granice dogodio se kod Jesenica u Dolenjskoj, gđe je prilikom rutinske kontrole zelenog pojasa otkriven državljanin Srbije, preneli su mediji.

Slovenačka vlada najavila je ove jeseni izmene zakona o strancima čiji je cilj sprečavanje zloupotrebe pravila o azilu, a protivi se i predlogu da se na nivou Evropske unije uvedu obavezujuće kvote solidarnosti za relokaciju izbeglica.

Ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs najavio je ovih dana da će u parlamentu ponovo pokušati da pogura predlog da se za veće angažovanje vojske u kontroli graničnog pojasa upotrebi 37. član zakona o odbrani, pri čemu bi dodatni vojnici pomagali policiji u kontrolisanju migracijskog toka, za šta treba obezbediti dvotrećinsku većinu u parlamentu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Slovenačka policija u više akcija privela ilegalne migrante

Izvor: Danas, 29.Okt.2020

Slovenačka policija je, u više akcija na različitim lokacijama, privela nekoliko ilegalnih migranata, izmedju ostalog i prilikom pregleda teretnog vozila iz Bugarske na graničnom prelazu Bregana-Obrežje, javili su danas slovenački mediji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.