Skupština RS o Zakonu o popisu stanovništva

Izvor: S media, 06.Sep.2010, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština RS o Zakonu o popisu stanovništva

Narodna skupština Republike Srpske (RS) trebalo bi sutra, na posebnoj sednici, da zauzme stav o predloženom Zakonu o popisu stanovništva u BiH, koji treba da verifikuje Dom naroda parlamentarne skupštine BiH.

To je jedan od obavezujućih zakona koje BiH treba da donese, kako bi se naredne godine mogao obaviti popis stanovništva na celoj teritoriji države.

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, medjutim, ne mogu da se slože o spornoj odredbi, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koja predvidja da se primenjuju rezultati popis iz 1991. godine sve dok se na završi proces povratka. Tu odredbu ne prihvataju delegati iz RS.

Iako je predizborna kampanja već počela, tokom septembra u Banjaluci će se održati još jedna posebna sednica, na kojoj će biti reči i zakonskim rešenjima koje je pripremila vlada RS.

Predsednik Parlamenta RS Igor Radojičić najavio je da će se na tom zasedanju razmatrati predlog zakona o statusu državne imovine koja se nalazi u RS, a pod zabranom je raspolaganja, kao i još četiri zakonska akta po hitnom postupku.

Ta sednica, na zahtev vlade, najavljena je za 14. septembar, zbog čega su opozicioni poslanici protestovali, ovenjujući da na taj način vladajući SNSD želi predizbornu kampanju da prevaci u parlament, što je Radojičić demantovao.

"Obaveza parlamenta po poslovniku je da na zahtev vlade, kao ovlaštenog predlagača, sazove sednicu i stavi na razmatranje zakone koji su im prosledjeni", rekao je Radojičić.

Na dnevnom redu te sednice su i predlozi zakona o izmeni zakona o privatizaciji državnog kapitala u preduzećima, o katastru, kao i o izmenama i dopunama zakona o gradjevinskom zemljištu u RS.

Radojičić je istakao da se radi o važnim zakonima i da je parlament u mandatu sve dok se ne izabere novi poslanički saziv.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.