Skup Pravda za Davida u Banjaluci

Izvor: RTS, 05.Okt.2018, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup "Pravda za Davida" u Banjaluci

Na Trgu Krajina u Banjaluci održan skup grupe građana "Pravda za Davida" sa koga je upućena podrška porodici Dragičević u potrazi za istinom o okolnostima smrti mladića Davida Dragičevića.
Na skupu se okupilo više hiljada ljudi iz svih krajeva BiH, a mediji različito procenjuju broj prisutnih.

Početak skupa je kasnio, jer su organizatori čekali da se okupe svi građani koji su dolazili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz drugih gradova BiH. 
Građanima su se obratili roditelji ubijenog Davida, Davor Dragičević i Suzana Radanović i predstavnici grupe "Pravda za Davida".
Davidov otac podsetio je da sedam meseci traži istinu i pravdu povodom smrti svog sina Davida.
"Kumio, molio, tražio istinu i pravdu. Nema ovde ni MUP-a, ni institucija, a kamoli ozbiljne države. Svemu jednom dođe kraj. Mir i dostojanstvo, ljubav, snaga, tolerancija. Na Davidovom trgu mi smo ljudi. Oni su ubice, zapamtite, suživota sa ubicama nema, ni komšijskih odnosa, rekao je Davidov otac.
Grupa ''Pravda za Davida'' nije i nikad neće biti politička, stranačka, navijačka, verska, nacionalna", rekao je on.
Najavio je da će "lično krenuti u lov na ubice svog sina" jer, kako tvrdi, institucije koje su to trebale da učine, nisu učinile, prenosi portal Kliks.
Davor je najavio i osnivanje fondacije "Pravda za Davida", koja će, kako je istakao, pomagati deci i svima ostalima kojima je to potrebno. 
Dvadesetjednogodišnji Banjalučanin David Dragičević nestao je u noći između 17. i 18. marta ove godine, a njegovo telo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rečice Crkvena u Vrbas.
Policija je najpre saopštila da u slučaju smrti Dragičevića nema elemenata krivičnog dela, da bi Okružno javno Tužilaštvo Banjaluke, tri i po meseca kasnije, okvalifikovalo smrt Davida kao ubistvo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ODRŽAN SKUP PRAVDA ZA DAVIDA: Na trgu Krajine okupilo se više hiljada ljudi, Davor Dragičević poručio da neće odustati od traženja istine!

Izvor: Kurir, 05.Okt.2018

BANJALUKA - U Banjaluci na Trgu Krajine održan je skup Pravda za Davida, na koji su, bar kako su najavili na društvenim mrežama, stigli i ratni veterani tzv. Armije BiH, navijačke i grupe iz Federacije, poznate policiji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.