Izvor: B92, 25.Dec.2010, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje: Vlasnik TV A1 u pritvoru

Skoplje -- Vlasnik makedonske televizije A1 Velija Ramkovski dobio je 30 dana pritvora u istraznom sudu u Skoplju zbog sumnje da je izvršio nekoliko krivičnih dela.

Ramkovski se sumnjiči za utaja poreza, pranje novca i organizovani kriminal, saopšteno je kasno sinoć u Skoplju.

S njim je u pritvoru još 14 osoba, među kojima njegova čerka, brat, i još nekoliko rođaka, dok je njegov sin, koji je isto dobio pritvor, u bekstvu.

Ostala lica su osnivači, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upravnici i direktori u 11 firmi koji se nalaze u zgradi televizije, a koji su pod istragom finansijske policije i poreske uprave. U policiskoj akciji nazvanoj "Paučina" privedeno je bilo 18 osoba, ali su četvorica pušteni na slobodu.

Dosadašnja istraga utvrdila je utaju od oko četiri miliona evra i da je više od 17.000 evra oprano preko 11 firmi, rekao je na konferenciji za novinare portparol MUP-a Ivo Kotevski.

Ramkovski je uhapšen u sredu uveče oko 23.00. Uhapšeni su i njegova najstarija čerka, njegov brat i više rođaka. Policija je u potrazi za njegovim sinom. Članovi porodice su, prema navodima finansijske policije i poreske uprave, bili suosnivači ili direktori firmi koje su na istoj adresi kao A1.

Velija Ramkovski je svojevremeno podržavao vladu Nikole Gruevskog i a u poslednjoj godini njegova televizija A1 je opoziciona. Ramkovski je nazvao vladu Nikolom Gruevskog kao režimsku. A1 je prva komercijalna televizija u Makedoniji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.