Skoplje: Uhapšeni članovi “Hamburg mafije”

Izvor: Večernje novosti, 21.Nov.2013, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje: Uhapšeni članovi “Hamburg mafije”

SKOPLJESPECIJALNO ZA “NOVOSTI” OPERATIVCI makedonske policije u koordiniranoj akciji u Makedoniji i Nemačkoj, u četvrtak su u Skoplju uhapsili grupu uključenu u takozvanu „Hamburg mafiju“, umreženu u sistem falsifikovanja lažnih dokumenata, ličnih karti, pasoša, vozačkih dozvola... Prema prvim saznanjima, u akciji je uhapšeno nekoliko osoba u Skoplju i Hamburgu. Policija je u četvrtak upala u prostorije trgovačko - turističke agencije „ >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << FBI“ – Aračinovo, čija je „centrala“ u starom delu Skoplja. Na osnovu proverenih saznanja, sumnja se da je „FBI“ u Makedoniji, (agencija je registrovana u Aračinovu, etnički čistom albanskom naselju kraj Skoplja), vodila ključnu ulogu u poslovima falsifikovanja dokumenata. Na „vezi“ sa saradnicima agencije u Hamburgu, „štancovana“ su dokumenta sa „proverenom prođom“ za zemlje Evropske unije, mahom - Bugarske, Grčke i Italije. Akciju operativaca kriminalističke policije u starom delu Skoplja obezbeđivali su pripadnici posebne policijske jedinice MUP-a Makedonije. U iščekivanju zvaničnog saopštenja o rezultatima akcije, poznato je da je rad agencije „FBI“ u domenu izrade lažnih dokumenata, praćen kroz saradnju makedonske i nemačke policije. Proteklih meseci su „snimane“ relacije u saradnji članova „Hamburg mafije“.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Nova hapšenja članova Hamburg mafije u Makedoniji i Nemačkoj

Izvor: Blic, 22.Nov.2013, 00:09

U Skoplju i Hamburgu u toku je međunarodna policijska akcija privođenja članova takozvane Hamburg mafije, koja se bavi izradom lažnih ličnih karti, pasoša i vozačkih dozvola, javila je makedonska agencija MIA. ..Članovi ove grupe izrađivali su u Skoplju lažna dokumenta zemalja Evropske unije,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.