Skoplje, Boki 13 i Katica Janeva ponovo pred tužiocima

Izvor: RTS, 23.Sep.2019, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje, Boki 13 i Katica Janeva ponovo pred tužiocima

Nekadašnja rijaliti zvezda Bojan Jovanovski i bivša šefica specijalnog tužilaštva Katica Janeva još jednom će se naći pred tužiocima zbog afere "Reket", koja je iz temelja uzdrmala makedonsko pravosuđe.
Jovanovski, poznat i po nadimku Boki 13, će pred tužioce izaći već tokom dana, dok je novo saslušanje najavljeno za utorak, javljaju makedonski mediji.

Nova saslušanja usledila su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posle serije kritika da istraga o najvećem skandalu od promene vlasti u Severnoj Makedoniji teče previše sporo, kao i da protiv Katice Janeve postoje tek posredni okazi o njenom ulešću u ovoj aferi.
Prethodnih sedmica, tužilaštvo je ispitalo šest osoba koje su, navodno, povezane sa ovom aferom, uključujući dvoje poslanika u Sobranju.
Odbrana Katice Janeve, koju predvodi Irena Danailova-Frčkoska rekla je televiziji Alsat-M da iz dokaza koji su joj do sada predočeni "ne vidi bilo kakvu umešanost Janeve".
Janeva je osumnjičena da je, preko Jovanovskog, dogovarala "blaži" odnos specijalnog tužilaštva prema optuženima za razne afere. Janeva je, pak, rekla da su njeni razgovori sa optuženima bili deo postupka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.