Skandal: Hrvati podižu svetilište Alojziju Stepincu

Izvor: Mondo, 14.Avg.2019, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal: Hrvati podižu svetilište Alojziju Stepincu

Kardinal Josip Bozanić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastali su se u utorak, a na sastanku je dogovoreno potpisivanje predugovora za lokaciju izgradnje svetilišta posvećenom Alojziju Stepincu na Trnjanskoj Savici.

Foto: MN Press

"Time će se steći zakonski preduslovi za početak realizacije projekta gradnje crkve na Trnjanskoj Savici, koja je prva župa posvećena Alojziju Stepincu nakon njegove beatifikacije 2. oktobra 1998. godine", saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je iz Zagrebacke nadbiskupije, preneo je sinoć Index.hr.

Bozanić i Bandić ujedno su pohvalili saradnju Grada i nadbiskupije u turističkoj sezoni, a istaknuta je dostupnost za posete i upoznavanje s važnim crkvenim objektima.

Evo šta kaže papa Franja o Stepincu!

Stepinac je bio zagrebački nadbiskup za vreme NDH, koji nije učinio ništa da spreči usrtaške zločine i masovna mučenja i ubistva Srba, Jevreja i Roma u Jasenovcu i drugim logorima u Hrvatskoj.

Hrvati podigli drugi spomenik Stepincu

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.